Η δεύτερη βολή προκάλεσε παρόμοια προβλήματα, αλλά όχι τόσο σοβαρά, είπε.

Δεν ξέρουν επίσης αν το κύμα θα διαρκέσει δύο εβδομάδες ή δύο μήνες.

Κανένα σύστημα υγείας, είπε ο Σαφντάρ, δεν εξαιρείται από το να αισθάνεται καταβεβλημένο ή σχεδόν συγκλονισμένο.

«Η αποστολή είναι αρκετά σαφής, σωστά;» είπε. «Φροντίζετε άρρωστους ανθρώπους, ανεξάρτητα από το τι άλλο συμβαίνει γύρω σας».

Όμως αυτή την εβδομάδα οι αξιωματούχοι δημόσιας υγείας και τα συστήματα υγείας προειδοποίησαν ότι το κράτος βρίσκεται κοντά σε ένα οριακό σημείο.

"Αυτό θα μπορούσε να χειροτερέψει πολύ γρήγορα και αυτό το σημείο καμπής είναι όταν σταματήσουμε να μπορούμε να σώσουμε όλους όσους αρρωσταίνουν βαριά", δήλωσε ο Ryan Westergaard, επικεφαλής ιατρός του Υπουργείου Υγείας της Πολιτείας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργανώθηκε από το Wisconsin Health News.

Περίπου το 3,5% των ασθενών με COVID-19 νοσηλεύονται και περίπου ένας στους τέσσερις από αυτούς τους ασθενείς θα χρειαστεί να νοσηλευτεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις, 1.521 άτομα θα χρειαζόταν να νοσηλευτούν – και 380 θα χρειάζονταν φροντίδα στη ΜΕΘ – από τα 43.463 άτομα στο Ουισκόνσιν που βρέθηκαν θετικά στον COVID-19 τις προηγούμενες επτά ημέρες από την Πέμπτη. Και ορισμένοι από αυτούς τους ασθενείς θα μπορούσαν να βρίσκονται σε ΜΕΘ για εβδομάδες.

«Στις καθημερινές λειτουργίες, συνεχίζουμε να εστιάζουμε σε αυτό που πρέπει να κάνουν ως οργανισμός για τη φροντίδα των ασθενών», δήλωσε η Price of ProHealth. «Το διαχειριζόμαστε σε αυτό το σημείο».

Το καταφύγιο του συκωτιού σας είναι εδώ με το Alkotox. Κάντε κλικ εδώ: https://alkotox-website.com/el/ για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας.

Αλλά είπε επίσης, «Δεν βλέπουμε τίποτα παρά συνεχή ανάπτυξη στους ασθενείς που βλέπουμε».

Αυτό που συμβαίνει αν αυτό συνεχιστεί για εβδομάδες ή μήνες είναι ο φόβος.

Ο Κάσιντι, ο επιδημιολόγος του Ιατρικού Κολλεγίου, είπε ότι η τρέχουσα τροχιά μπορεί να ελεγχθεί.

«Χρειάζεται απλώς να συνεργαστούμε», είπε. «Η τροχιά και το μέλλον εξαρτώνται από το πώς συμπεριφερόμαστε τώρα».

Το αν τελικά αυτό το μήνυμα θα πάρει και αν οι άνθρωποι αρχίζουν να αλλάζουν τη συμπεριφορά τους δεν θα είναι γνωστό για αρκετές εβδομάδες.

Ο ημερήσιος απολογισμός των θανάτων από τον κορονοϊό στις ΗΠΑ ξεπέρασε τους 2.000 την Τετάρτη, καθώς εβδομάδες αυξανόμενων συνόλων μόλυνσης αρχίζουν να μεταφράζονται σε αριθμούς θανάτων που δεν έχουν καταγραφεί από τον Μάιο. Σε άλλα σημάδια η πανδημία επιδεινώνεται, το Σικάγο πλησίασε σε lockdown και η Καλιφόρνια ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο μολύνσεις.

Η πτώση των κρουσμάτων σκοτώνει πλέον τους Αμερικανούς σχεδόν τόσο γρήγορα όσο και τη χειρότερη εβδομάδα του καλοκαιριού. Μετά από αυτό, οι θάνατοι θα είναι συγκρίσιμοι μόνο με το ανοιξιάτικο κύμα, όταν για περισσότερο από μια εβδομάδα οι ημερήσιοι θάνατοι ήταν κατά μέσο όρο πάνω από 2.000.

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και άλλοι είχαν παραμερίσει το τρέχον άλμα στις καθημερινές λοιμώξεις, λέγοντας ότι οι βελτιωμένες θεραπείες έχουν μειώσει τον θανατηφόρο αντίκτυπο του COVID-19. Και για λίγο ο μέσος ημερήσιος συνολικός θάνατος ήταν πολύ κάτω από τους 1.000.

Αυτό ήταν τότε, αυτό είναι τώρα. Ο τεράστιος αριθμός των λοιμώξεων έχει οδηγήσει τις νοσηλείες σε επίπεδα ρεκόρ. Και μόνο τις τελευταίες δύο ημέρες έχουν αναφερθεί περισσότεροι από 3.200 θάνατοι.

Εδώ είναι τα τελευταία νέα σήμερα:

  • Οι εντολές για μάσκα προσώπου κερδίζουν δυναμική μεταξύ των Ρεπουμπλικανών κυβερνητών στην Αϊόβα, τη Γιούτα και το Οχάιο.
  • Η Καλιφόρνια θα γίνει σύντομα η δεύτερη πολιτεία που θα ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο κρούσματα του κορωνοϊού, γεγονός που αναγκάζει την πολιτεία να ανακαλέσει τα σχέδια επαναλειτουργίας.
  • Η Νέα Ζηλανδία κλείνει εν μέρει το κέντρο του Ώκλαντ λόγω της μυστηριώδους υπόθεσης COVID-19, αναφέρει ο Guardian.
  • Η Ticketmaster εργάζεται σε ένα σχέδιο που θα επιτρέψει στους ανθρώπους να επιστρέψουν με ασφάλεια στις συναυλίες το 2021, επαληθεύοντας εάν βρέθηκαν αρνητικά για COVID-19 ή αν έχουν εμβολιαστεί, ανέφερε το Billboard .

📈 Σημερινοί αριθμοί: Οι ΗΠΑ έχουν αναφέρει περισσότερα από 10,45 εκατομμύρια κρούσματα και 242.000 θανάτους, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins . Το παγκόσμιο σύνολο: 53 εκατομμύρια κρούσματα και 1,28 εκατομμύρια θάνατοι.

🗺️ Χαρτογράφηση του κορωνοϊού: Παρακολουθήστε το ξέσπασμα των ΗΠΑ στην πολιτεία σας.

Η Καλιφόρνια εντάσσεται στο Τέξας στο κλαμπ του 1 εκατομμυρίου

Η Καλιφόρνια ακολούθησε το Τέξας κατά μία ημέρα και έγινε την Πέμπτη η δεύτερη πολιτεία που κατέγραψε τουλάχιστον 1 εκατομμύριο κρούσματα COVID-19.

Η Καλιφόρνια εξακολουθεί να κατατάσσεται χαμηλά στον αριθμό των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους — 37η στη χώρα με 2.534 — αλλά οι κρατικοί υγειονομικοί αξιωματούχοι είδαν σημάδι κινδύνου στην αύξηση του ποσοστού των θετικών τεστ σε 4,2 σε μια εβδομάδα, το υψηλότερο που έχει σημειωθεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Η άνοδος συνοδεύτηκε από αύξηση 31% των νοσηλειών που σχετίζονται με τον COVID τις τελευταίες 14 ημέρες.

«Βλέπουμε πάρα πολλούς ανθρώπους με ακάλυπτα πρόσωπα», έγραψε στο Twitter ένας εξοργισμένος κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσομ. "Το να φοράτε κάλυμμα προσώπου είναι ζωτικής σημασίας για να κρατάτε τους ανθρώπους ασφαλείς και υγιείς, να κρατάτε τις επιχειρήσεις ανοιχτές και να επαναφέρετε τους ανθρώπους στη δουλειά. Κάνετε το καθήκον σας. Φορέστε τη μάσκα σας."

— Κρις Γούντιαρντ

Το Σικάγο πλησιάζει το lockdown με συμβουλευτική παραμονή στο σπίτι

Η δήμαρχος του Σικάγο Λόρι Λάιτφουτ ανακοίνωσε μια νέα πρωτοβουλία «Προστατεύστε το Σικάγο» την Πέμπτη, η οποία περιλαμβάνει μια συμβουλευτική συμβουλευτική που θα τεθεί σε ισχύ τη Δευτέρα το πρωί.

Η πόλη «συμβουλεύει έντονα» τους κατοίκους να φεύγουν από το σπίτι μόνο για να πάνε στη δουλειά ή στο σχολείο, για να αναζητήσουν ιατρική περίθαλψη, να πάνε στο παντοπωλείο ή στο φαρμακείο, να παραλάβουν φαγητό ή να παραλάβουν παραδόσεις, σύμφωνα με το γραφείο του δημάρχου.

Οι κάτοικοι συμβουλεύτηκαν να μην έχουν συγκεντρώσεις στο σπίτι με άτομα εκτός του νοικοκυριού τους, για να αποφύγουν όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια και να ακυρώσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις για την Ημέρα των Ευχαριστιών. Η πόλη επέβαλε επίσης νέους περιορισμούς για να περιορίσει τις συναντήσεις και τις κοινωνικές εκδηλώσεις σε 10 άτομα, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων εκδηλώσεων όπως γάμοι, πάρτι γενεθλίων, επαγγελματικά δείπνα, κοινωνικές εκδηλώσεις και κηδείες.

Η πόλη έδωσε επίσης εντολή για πρόωρο κλείσιμο μη βασικών επιχειρήσεων στις 11 μ.μ

«Ανησυχώ περισσότερο για τον COVID αυτή τη στιγμή από ό,τι έχω κάνει οποτεδήποτε από τον Μάρτιο», δήλωσε η Allison Arwady, επικεφαλής ιατρός στο Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Σικάγο. «Βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητη περιοχή… Δεν είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό το επίπεδο επιδημίας».

– Γκρέις Χακ

Το κρουαζιερόπλοιο της Καραϊβικής γυρίζει πίσω αφού οι επιβάτες βρέθηκαν θετικοί

Καλό ταξίδι? Περισσότερο σαν breve voyage.

Μια από τις πρώτες κρουαζιέρες στην Καραϊβική από την έναρξη της πανδημίας ήταν πράγματι σύντομη καθώς το SeaDream 1 έπρεπε να διακόψει το ταξίδι του όταν τουλάχιστον πέντε επιβάτες βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Το πλοίο έπρεπε να επιστρέψει την Τετάρτη στα Μπαρμπάντος, από όπου απέπλευσε αρχικά το Σάββατο, όταν εντοπίστηκαν τα πρώτα σημάδια της επιδημίας.

Το πλοίο μεταφέρει περίπου 120 επιβάτες και πλήρωμα, οι περισσότεροι από τις ΗΠΑ, και έπρεπε να αποβιβαστεί στα ανοιχτά των Μπαρμπάντος την Πέμπτη, ενώ οι τοπικές αρχές διεξήγαγαν δοκιμές. Η μητρική εταιρεία SeaDream Yacht Club δήλωσε ότι όλα τα μέλη του πληρώματος έχουν βγει αρνητικά και οι επιβάτες βρίσκονται σε καραντίνα ενώ βρίσκονται στη διαδικασία του τεστ.

Η Γερμανία και η Γαλλία βλέπουν πρόοδο, αλλά οι μολύνσεις αυξάνονται στα ύψη στη Βρετανία

Υπάρχουν μικτά αποτελέσματα στις προσπάθειες ορισμένων από τις πιο ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες να ελέγξουν την τελευταία έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η επιδημία φαίνεται να επιβραδύνεται στη Γερμανία και τη Γαλλία, αν και τα νοσοκομεία παραμένουν γεμάτα κόσμο και είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν περαιτέρω πίεση τις επόμενες εβδομάδες. Εν τω μεταξύ, η Βρετανία αγωνίζεται δυναμικά, αναφέροντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο την Πέμπτη — 33.470 νέες μολύνσεις, ή 10.520 περισσότερες από την προηγούμενη ημέρα. Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον COVID-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον πιο θανατηφόρο απολογισμό στην Ευρώπη.

Χώρες σε όλη την ήπειρο έχουν εφαρμόσει μέτρα καραντίνας διαφορετικής έντασης τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς προσπαθούν να περιορίσουν ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας, με αριθμούς επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να σημειώνουν ρεκόρ.

Γερμανοί αξιωματούχοι εκφράζουν επιφυλακτική αισιοδοξία ότι τα μέτρα κατά της εξάπλωσης που έλαβαν την περασμένη εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος μπαρ, εστιατορίων και αθλητικών εγκαταστάσεων, συμβάλλουν στον περιορισμό του ιού. Η Γαλλία έχει επίσης εφαρμόσει περιορισμούς, μεταξύ των οποίων απαιτούν οι περισσότεροι ενήλικες να μένουν στο σπίτι όλη εκτός από μία ώρα την ημέρα. Τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά.

Εθελοντής της Pfizer προτρέπει τους Αμερικανούς να κάνουν εμβόλιο «όσο πιο γρήγορα μπορείτε»

Ο Glen Deshields, ένας εθελοντής εμβολίου για τον κορωνοϊό της Pfizer στο Τέξας, είπε ότι οι παρενέργειες του εμβολίου ήταν πιο σοβαρές από ό,τι περίμενε, αλλά προέτρεψε τους Αμερικανούς να κάνουν το εμβόλιο «το συντομότερο δυνατό». Ο Deshields, εμφανιζόμενος στο "Fox & Friends", είπε μετά την πρώτη από τη θεραπεία δύο βολών ότι είχε πονοκέφαλο, κόπωση και πόνο στο σημείο της ένεσης για τρεις ή τέσσερις ημέρες. Η δεύτερη βολή προκάλεσε παρόμοια προβλήματα, αλλά όχι τόσο σοβαρά, είπε.

Αυτή την εβδομάδα η Pfizer ανέφερε ότι το εμβόλιο της έχει βρεθεί ότι είναι 90% αποτελεσματικό κατά του COVID-19, με περισσότερα από 43.000 άτομα να έχουν δοκιμαστεί σε όλο τον κόσμο. Ο Deshields έγραψε στο Twitter ότι ο παππούς του του είπε κάποτε "μία από τις πρώτες του αναμνήσεις ήταν οι καμπάνες που χτυπούσαν για να σηματοδοτήσουν το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αν ισχύει, αυτή είναι μια τέτοια στιγμή. Είναι τιμή μου που είμαι μέρος αυτής της δίκης."

Fauci: Η πανδημία δεν θα υπάρχει για πολύ ακόμα

Ο εξέχων ειδικός στις μολυσματικές ασθένειες του έθνους λέει ότι η πανδημία δεν θα είναι «πολύ ακόμη» αλλά πιθανότατα δεν θα εξαλειφθεί. Ο Δρ Άντονι Φάουτσι, μιλώντας σε ένα εικονικό συνέδριο για την υγεία την Πέμπτη, είπε ότι οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας ίσως χρειαστεί να «διατηρήσουν τον έλεγχο σε χρόνια» του COVID-19.

«Μπορεί να είναι κάτι που γίνεται ενδημικό και πρέπει απλώς να είμαστε προσεκτικοί», είπε ο Fauci. «Σίγουρα δεν πρόκειται να είναι πανδημία για πολύ ακόμη, γιατί πιστεύω ότι τα εμβόλια θα το ανατρέψουν».

Ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός Pfizer και ο συνεργάτης του BioNTech δημοσίευσαν πρώιμα αποτελέσματα μελέτης τη Δευτέρα, υποδεικνύοντας ότι το υποψήφιο εμβόλιο τους απέτρεψε περισσότερο από το 90% των μολύνσεων από τον ιό που προκαλεί το COVID-19. Εάν όλα πάνε καλά, η έγκριση του FDA θα μπορούσε να έρθει τον επόμενο μήνα, αλλά η μαζική διανομή τυχόν εμβολίων παραμένει μήνες μακριά.

Οι λοιμώξεις ανεβαίνουν ξανά σε νέο ρεκόρ

Ένα ρεκόρ 143.231 μολύνσεων καταγράφηκε την Τετάρτη, σύμφωνα με στοιχεία του Johns Hopkins. Ήταν η ένατη συνεχόμενη ημέρα που ο αριθμός ξεπέρασε τις 100.000. Πριν από αυτό, οι ΗΠΑ δεν είχαν φτάσει ποτέ σε έξι αριθμούς. Για μέρες, σχεδόν κάθε πολιτεία, ή κάθε πολιτεία, ανέφερε αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων. Σχεδόν τα δύο τρίτα των πολιτειών αναφέρουν κρούσματα πιο γρήγορα από ποτέ.

Την Τετάρτη, επτά πολιτείες ανέφεραν ρεκόρ νεκρών για την τελευταία εβδομάδα. Το τελευταίο ημερήσιο σύνολο θανάτων στις ΗΠΑ των 2.005 ανεβάζει το σύνολο των επτά ημερών σε 7.956. Αυτό είναι το χειρότερο από το καλοκαιρινό κύμα του Αυγούστου – και βρισκόμαστε σε έναν δρόμο να το ξεπεράσουμε γρήγορα.

– Michael Stucka

Φόρος εργασίας από το σπίτι; Η τράπεζα λέει ότι είναι καλή ιδέα

Οι εργαζόμενοι που επιλέγουν να εργαστούν εξ αποστάσεως θα πρέπει να πληρώσουν φόρο για να βοηθήσουν όσους εργαζομένους με χαμηλά εισοδήματα δεν μπορούν, σύμφωνα με έρευνα της Deutsche Bank. Η έκθεση με τίτλο «Τι πρέπει να κάνουμε για να ξαναχτίσουμε» αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι που εργάζονται από το σπίτι λαμβάνουν άμεσα οικονομικά οφέλη, συμπεριλαμβανομένων μειωμένων δαπανών για ταξίδια, φαγητό και ένδυση. Η έκθεση προτείνει ότι ο εργοδότης θα πλήρωνε τον φόρο εάν δεν παρέχει στον εργαζόμενο μόνιμο γραφείο. Διαφορετικά, ο εργαζόμενος θα πλήρωνε τον φόρο.

«Οι υπολογισμοί μας υποδηλώνουν ότι τα ποσά που συγκεντρώθηκαν θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν επιδοτήσεις υλικού εισοδήματος για άτομα με χαμηλό εισόδημα που δεν μπορούν να εργαστούν εξ αποστάσεως και επομένως αναλαμβάνουν περισσότερους κινδύνους «παλιάς οικονομίας» και υγείας», δήλωσε ο Jim Reid, παγκόσμιος επικεφαλής της βασικής πιστωτικής στρατηγικής και θεματικής έρευνας στο Γερμανική τράπεζα.

– Μπρετ Μολίνα

Οι ειδικοί προτρέπουν τους Αμερικανούς να κάνουν εμβόλια γρίπης τώρα

Η περίοδος της γρίπης μέχρι στιγμής φαίνεται ήπια, αλλά οι ειδικοί στον τομέα της υγείας προειδοποιούν ότι εάν πραγματοποιηθεί μια φοβερή «διδυδημία» του COVID-19 και της γρίπης, θα μπορούσε να κατακλύσει τα νοσοκομεία και να καταπονήσει περαιτέρω τους επαγγελματίες υγείας που έχουν ήδη εξασθενήσει στη μάχη τους κατά του COVID-19. Ο ακριβής χρόνος και η διάρκεια των εποχών της γρίπης μπορεί να ποικίλλει, αλλά η δραστηριότητα συνήθως κορυφώνεται μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου και μπορεί να διαρκέσει έως και τον Μάιο. Η Melissa Nolan, εμπειρογνώμονας μολυσματικών ασθενειών και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας, είπε ότι οι εποχές της γρίπης στο Νότιο Ημισφαίριο ήταν ήπιες, αλλά αποκάλυψε ότι οι "συν-λοιμώξεις" του COVID-19 και της γρίπης είναι πιο πιθανό να οδηγήσουν σε σοβαρή ασθένεια από ό,τι οι λοιμώξεις ενός ή το άλλο.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα βιώσουν επίσης μια ήπια περίοδο γρίπης», είπε. "Αλλά συνιστούμε σε όλους να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης."

Η Νέα Υόρκη αντιμετωπίζει περισσότερους περιορισμούς καθώς τα κρούσματα, οι νοσηλείες αυξάνονται ξανά

Η Νέα Υόρκη, το πρώτο «καυτό σημείο» του ιού της χώρας, αντιμετωπίζει νέους περιορισμούς καθώς οι λοιμώξεις και οι νοσηλείες αυξάνονται και πάλι. Τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα γυμναστήρια σε όλη την επικράτεια πρέπει να κλείνουν στις 10 μ.μ. καθημερινά, από την Παρασκευή.

«Αυτή είναι η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ευκαιρία μας να σταματήσουμε ένα δεύτερο κύμα», έγραψε στο Twitter ο δήμαρχος Bill de Blasio. «Μπορούμε να το κάνουμε, αλλά πρέπει να δράσουμε ΤΩΡΑ».

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ένωσης Εστιατορίων της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Melissa Fleischut, χαρακτήρισε τους τελευταίους περιορισμούς «τεράστιο πλήγμα».

Contents